Coaching

Je ervaringen als signalen van opdracht en bestemming

Sta je voor een belangrijke keuze of loop je ergens tegenaan? Dit is je kans om de dingen in een nieuw perspectief te gaan zien. Een vertrouwelijk, verhelderend coachgesprek doet wonderen. Gun jezelf een reality check.

 

Aanpak

Alles draait om eerlijke reflectie. Terugkijken op eigen ervaringen om ervan te kunnen leren. Reflectie op eigen handelen en zelfreflectie op wat er in je omgaat. Je ervaringen als bron van wijsheid, je ervaringen als signalen van opdracht en bestemming. Een open en eerlijk coachgesprek laat je ontdekken wat je eigenlijk wilt. De benadering is open, niet-wetend en doelzoekend.

 

Verhalen maken de mens

Speciale aandacht gaat uit naar jouw 'narratief'. Wat is precies je verhaal? -- Waar in je leven word je geregeerd door de verhalen waar je mee leeft? En waar vertel je je eigen verhaal?

 

Uiteindelijk gaat het om de vraag: waar ga jij ten volle voor, waar committeer jij je aan?Disclaimer

Coaching maakt gebruik van psychologische inzichten. Behandeling van diepgewortelde psychische klachten is echter niet aan de orde.

De helende werking van coaching schuilt in deugdelijk denken, lichaamsbewustzijn en zelfbewust gedrag. 

Coachen met de zelfbezinnende methode van dr. C.J. Schuurman

Zeven vragen

Dr. Kees Schuurman (1898-1979) formuleerde zeven vragen die goed van pas komen bij zelfonderzoek. Zeven praktische vragen voor meer zelfinzicht.

  • WAT SPEELT ER? Er zijn veel zaken die je aandacht vragen, maar welk thema is nu het meest aan de orde?
  • HOE LEEF JE TEGENWOORDIG? Merk je dat je vlucht, ga je iets uit de weg omdat je het te moeilijk vindt, of ga je de confrontatie werkelijk aan?
  • WAT IS JE EIGEN AANDEEL? Wat heb je eigenlijk zelf gedaan om deze situatie te laten ontstaan? Dit is belangrijk omdat we geneigd te zijn het eerst aan de omstandigheden te denken en onze eigen bijdrage niet te zien.
  • WAT IS VAN JEZELF EN WAT IS VAN ANDEREN? Wanneer je jouw geschiedenis nagaat, hoe heeft je omgeving je dan beïnvloed en wat is er van jezelf uitgegaan? Het gaat hierbij vooral om wat je echt heeft geraakt.
  • WAT IS DE RODE DRAAD? Wat zie je voorlopig als de beslissende momenten in je leven? Ook hier kijk je naar je eigen aandeel en de invloed van je omgeving.
  • WAT STAAT JE TE DOEN? Wat is jouw innerlijke opdracht zoals die tevoorschijn komt uit die rode draad?
  • WAAR LIGT JE UITDAGING? Welke weerstanden heb je te overwinnen om deze opdracht te vervullen?